AgKous

the blog.
4 ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να ξεκινήσεις το δικό σου blog


Ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου blog

Γιατί να φτιάξω blog;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Από το να μοιραστεί κάποιος τις φωτογραφίες του και να γράψει τις σκέψεις του για διάφορα θέματα, μέχρι να περάσει επαγγελματικές απόψεις και γραμμές ή και να προσεγγίσει κόσμο που δε θα μπορούσε αλλιώς. Ε, και φυσικά, εφόσον το δουλέψει καλά – αλλά πολύ καλά - και καταφέρει να συγκεντρώσει κοινό να αποκτήσει και εισόδημα από αυτό. Ο βασικός λόγος που θα φτιάξει κάποιος ένα blog είναι η όρεξή του να μοιραστεί κάτι δικό του και η διάθεση που θα έχει να το συντηρεί και να το τροφοδοτεί με φρέσκο και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Αν σου αρέσει η ιδέα και θέλεις να αρχίσεις να "blogάρεις", δεν έχεις παρά να σκεφτείς για ποιο θέμα παθιάζεσαι και με τι ασχολείσαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου ή τον ελεύθερο σου χρόνο.

 

Δες 4 ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση για να αρχίσεις το δικό σου blog!

 

1. Εκπαίδευση

Αν ειδικεύεσαι σε κάτι, φτιάξε ένα blog για να το διδάξεις και σε άλλους.

Παραδείγματος χάρη, αν είσαι καθηγητής ή δάσκαλος, μπορείς να γράφεις ασκήσεις για το αντικείμενό σου ή να ανεβάζεις εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές σου αλλά και μαθητές από όλον τον κόσμο που τους ενδιαφέρει αυτό που διδάσκεις. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανταλλάξεις απόψεις και ιδέες με συναδέλφους σου και να βελτιώσεις το μάθημά σου!

Ένα ωραίο παράδειγμα τέτοιου είδους blog είναι του κ. Ιωάννη Σαρημπαλίδη, καθηγητή Πληροφορικής. Το blog του, http://pliroforikiatschool.blogspot.gr/, είναι πετυχημένο και εξαιρετικά ενδιαφέρον για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

 

2. Αγαπημένες ταινίες, σειρές, παιχνίδια, βιβλία

Την επόμενη φορά που οι φίλοι σου, που γνωρίζουν το χόμπυ σου, σε ρωτήσουν "Ποια ταινία μου προτείνεις", μπορείς να τους πεις απλά να ανατρέξουν στο blog σου και να δουν την απόψή σου. Αν πάλι είσαι βιβλιοφάγος, φτιάξε μια λίστα με τα βιβλία που διαβάζεις και τη γνώμη σου γι'αυτά. Αν παίζεις παιχνίδια, φτιάξε το δικό σου διαδικτυακό παράδεισο των παικτών.

Φτιάξε ένα blog με κριτικές από τις αγαπημένες σου ταινίες, σειρές, παιχνίδια ή βιβλία και αντάλλαξε απόψεις με ανθρώπους που μοιράζεστε το ίδιο ενδιαφέρον!

3. Μαθήματα Ομορφιάς

Αν ασχολείσαι με οτιδήποτε αφορά την ομορφιά, μαλλιά, νύχια, μακιγιάζ, styling, είτε επαγγελματικά είτε σαν χόμπυ, φιλοξένησε τις ιδέες σου σε ένα blog έτσι ώστε να εμπνεύσεις και άλλους να ακολουθήσουν την πορεία σου. Αν θεωρείς τον εαυτό σου επαγγελματία σε θέματα ομορφιάς όπως makeup, νύχια ή μαλλιά, μπορείς να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και να γράφεις συμβουλές σε ένα blog έτσι ώστε να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες.

Φιλοξένησε σε ένα blog όλα τα "μαγικά" τρικς που κάνεις για να γίνεις πιο όμορφη.

4. Hobby: Μόδα, Ζωγραφική, Κατασκευές, Μουσική

Αν έχεις κάποιο hobby πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, μπορείς να φτιάξεις ένα blog και να γράφεις γι' αυτό! Θα αποκτήσεις πολλούς fans, θα εμπνεύσεις περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το hobby σου και θα ανταλλάξεις απόψεις με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα. Ζωγραφίζεις; Φτιάχνεις σκίτσα; Σου αρέσει το grafiiti; Ασχολείσαι με το σχέδιο μόδας; Γράφεις τα δικά σου ποιήματα, στίχους, μουσική;

Ξεκίνα ένα blog για να διαδώσεις το ταλέντο σου!

Ξεκίνα το δικό σου blog σήμερα! Είναι δωρεάν, και το blog και η έμπνευση!

Angie Kousiniori
Από την Άτζυ Κουσινιώρη

Μου αρέσει το web design, η HTML/CSS, η PHP, να σχεδιάζω στο Photoshop και να ασχολούμαι με τα social media και το internet marketing. Μείνετε συντονισμένοι! Ακολουθήστε με: Facebook / Pinterest / Google+.


Σου άρεσε το άρθρο; Γράψου στο newsletter για να μαθαίνεις περισσότερα!


VIB Planner
VIB Planner


FACEBOOK


Facebook Posts

INSTAGRAM
Instagram

Instagram Photos

TWITTER

My Tweets

PINTEREST

My Pins


Buy me a coffee

'Ετοιμοι για νέα projects; Επικοινωνήστε μαζί μου!

Ας Επικοινωνήσουμε

Δέχομαι συνεχώς προτάσεις για νέα projects. Μην χάνετε ώρα, ανυπομονώ να συνεργαστούμε!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
EMAIL Ή CHAT
GET SOCIAL