AgKous

the blog.
Πώς να κάνεις τη «βαρετή» επιχείρηση σου δημοφιλή στα Social Media


Πώς να κάνεις τη

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι τα Social Media χρησιμοποιούνταν από τους χρήστες που ήθελαν να λένε συνεχώς στους άλλους τι φαγητά τρώνε και τι ρούχα φορούν. Σήμερα, τα social media έχουν γίνει πολύ πιο αντιπροσωπευτικά και σεβαστά από τις επιχειρήσεις, καθώς γνωρίζουμε όλοι σιγά-σιγά πόσο σημαντική είναι μια αποτελεσματική παρουσία στα social media για τη φήμη μιας επιχείρησης.

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη κατανόηση της σημαντικότητας των social media, πολλές επιχειρήσεις (κυρίως οι πιο μικρές) ακόμα αποτυγχάνουν να τα χρησιμοποιήσουν σωστά.

 

 

 

Δες παρακάτω μερικές συμβουλές σωστής χρήσης για να κάνεις τη «βαρετή» επιχείρηση σου δημοφιλή στα social media!

 

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΣΥΧΝΑ

Προφανώς, εάν θέλεις να χτίσεις μια δυνατή παρουσία στα social media, πρέπει να τα χρησιμοποιείς. Συνήθως, η αύξηση των likes/followers έρχεται σταδιακά, όσο περνάει ο καιρός και μόλις έρθει, χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να πειστεί να μείνει.

 

2. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ POSTS

Οι χρήστες είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο μιας εταιρίες εάν το κοινοποιήσουν με ένα post μια φορά την ημέρα ή λιγότερα, παρά εάν το κάνουν πιο συχνά. Ανάλογα με το social media που χρησιμοποιείς (για παράδειγμα, το να κάνεις post πιο συχνά από 1 φορά την ημέρα στο Twitter δεν είναι κακή ιδέα), τα posts σου θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είσαι σίγουρος ότι είναι ποιοτικά και θα ενδιαφέρουν τους fans σου.

 

3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ POST ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ

Τα νέα μιας εταιρίας είναι πολύ καλά posts για τα social media, ωστόσο, δε θα πρέπει να κάνεις post μόνο αυτά. Εκτός κι αν η επιχείρηση σου έχει φανατικούς θαυμαστές, λίγοι άνθρωποι θέλουν να ακολουθήσουν τα social media μιας εταιρίας που μιλάει μόνο γι’ αυτήν. Προσπάθησε να κάνεις post με οτιδήποτε θεωρείς ποιοτικό και ενδιαφέρον για τους fans σου.

 

4. ΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΡΑ

Προσωπικά, δε θα ακολουθήσω μια μικρή επιχείρηση στο Facebook αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να το κάνω και ένας σοβαρός λόγος σημαίνει να μου προσφέρει δωρεάν κάτι που με ενδιαφέρει. Αυτό το δωρεάν «κάτι» μπορεί να είναι ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχει μεγάλη ζήτηση με έκπτωση ή δωρεάν. Δημιούργησε στον κόσμο την ανάγκη-επιθυμία να ακολουθήσει την εταιρία σου προσθέτοντας αξία!

 

5. ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ

Ένας τρόπος που μια εταιρία θα με πείσει να την ακολουθήσω στο Twitter και στα υπόλοιπα social media είναι το χιούμορ. Σχεδόν το 50% των ανθρώπων λέει ότι το χιούμορ μετράει περισσότερο από κάθε άλλη προσέγγιση, σύμφωνα με έρευνες. Βρες έναν ομοιόμορφο τρόπο στα posts σου και διατήρησέ τον.

 

6. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

Δεν πρόκειται να έχεις σταθερό και μεγάλο αριθμό followers σε μια εβδομάδα. Η δημιουργία μιας ισχυρής παρουσίας στα social media απαιτεί πολύ χρόνο, γι’ αυτό πρέπει να έχεις πρόγραμμα, να το προσαρμόζεις εάν είναι απαραίτητο και οπωσδήποτε να το ακολουθείς.

 

7. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ FANS ΣΟΥ

Απάντησε σε κάθε σχόλιο. Ειδικά στην αρχή, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κάθε σχόλιο/like/κοινοποίηση/μήνυμα μετράει, γι’ αυτό μην τα θεωρείς δεδομένα. Χτίσε σχέσεις με τους followers σου και δες τους να αυξάνονται.

 

8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Παρόλο που υπάρχουν μερικά αποτελεσματικά tips για να αυξήσεις τους fans σου στα social media, δεν υπάρχει μια στρατηγική για όλα που να εγγυάται τέλεια αποτελέσματα. Η αποφασιστικότητα και η συνέπεια είναι η καλύτερη τακτική και τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν κυρίως από το κοινό που στοχεύεις και τους προσωπικούς στόχους που θέτεις για τα social media.  

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου στα σχόλια παρακάτω τις δικές σου συμβουλές και tips!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να γίνεις δημοφιλής στο Instagram

Twitter: Τι Είναι Και Πώς Να Το Χρησιμοποιήσεις!

Πώς Μπορεί Ένας Χώρος Εστίασης Να Ωφεληθεί Από Τα Social Media!

Angie Kousiniori
Από την Άτζυ Κουσινιώρη

Μου αρέσει το web design, η HTML/CSS, η PHP, να σχεδιάζω στο Photoshop και να ασχολούμαι με τα social media και το internet marketing. Μείνετε συντονισμένοι! Ακολουθήστε με: Facebook / Pinterest / Google+.


Σου άρεσε το άρθρο; Γράψου στο newsletter για να μαθαίνεις περισσότερα!


VIB Planner
VIB Planner


FACEBOOK


Facebook Posts

INSTAGRAM
Instagram

Instagram Photos

TWITTER

My Tweets

PINTEREST

My Pins


Buy me a coffee

'Ετοιμοι για νέα projects; Επικοινωνήστε μαζί μου!

Ας Επικοινωνήσουμε

Δέχομαι συνεχώς προτάσεις για νέα projects. Μην χάνετε ώρα, ανυπομονώ να συνεργαστούμε!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
EMAIL Ή CHAT
GET SOCIAL