AgKous

the blog.
Πώς να γίνετε επιτυχημένοι Fitness Bloggers!


Πώς να γίνετε επιτυχημένοι fitness bloggers

Ένα blog γυμναστικής, Fitness Blog, είναι ένα online εργαλείο με το οποίο ένας γυμναστής ή κάποιος που του αρέσει η γυμναστική μοιράζεται πληροφορίες ή συμβουλές με άλλους. Οι personal trainers, οι γυμναστές, οι ειδικοί στη γιόγκα και οι εκπαιδευτές χορού είναι οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες ανθρώπων που δημιουργούν online κοινότητες και χρησιμοποιούν τα fitness blogs για να επικοινωνούν με τους αναγνώστες τους. Fitness blog μπορεί να ξεκινήσει και κάποιος απλά για να μοιραστεί τη δική του εμπειρία σχετικά με τη γυμναστική με τους άλλους. Τα άρθρα, οι οδηγίες (how-to), οι εικόνες και τα βίντεο είναι τυπικά στοιχεία στα blogs που ασχολούνται με τις φυσικές έννοιες του γυμναστηρίου.

Γιατί να ξεκινήσετε ένα fitness blog;

Γράφοντας άρθρα για ένα θέμα fitness που σε ενδιαφέρει, θα μάθεις περισσότερα γι’ αυτό και θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις και θα γίνεις ειδικός σε αυτό. Ένας ειδικός, δηλαδή κάποιος εξειδικευμένος σε ένα θέμα, ασκεί περισσότερη δύναμη στο κοινό του, το οποίο τον ακολουθεί φανατικά. Ο κόσμος τον εμπιστεύεται και οτιδήποτε συστήνει ο κόσμος είναι έτοιμος να το αγοράσει, είτε πρόκειται για προϊόν είτε για υπηρεσία.

Μην ξεχνάτε ότι το κλειδί για την επιτυχία δεν είναι να εργάζεσαι σκληρότερα αλλά να εργάζεσαι εξυπνότερα.

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να πουλήσετε προϊόντα στο Internet ή να γίνετε ένας online personal trainer ή να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας σε κάτι πιο προσωπικό. Ένα καλοφτιαγμένο blog θα σας βοηθήσει να βγάλετε περισσότερα χρήματα. Μέσω του blog, μπορείτε να χρεώνετε περισσότερο για τις υπηρεσίες σας – αφού θα είστε διάσημοι! – να πληρώνετε λιγότερα για διαφήμιση, να βοηθήσετε περισσότερους ανθρώπους και να αναπτύξετε πολλαπλές ροές εισοδήματος.

Πώς να ξεκινήσετε ένα fitness blog;

Γράψτε στο χαρτί τι ξέρετε ήδη για θέματα fitness. Ασχολείστε με τη διατροφή; Ασχολείστε με τη γυμναστική; Ασχολείστε με ένα συγκεκριμένο τύπο γυμναστικής; Χάσατε πολλά κιλά και θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας; Οι πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στο εσωτερικό του εγκεφάλου σας αξίζουν πολύ περισσότερο από την ενέργεια στους μυς σας!

Πώς να γίνετε fitness bloggers

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το blog σας ως ένα τρόπο για να οργανώσετε τις γνώσεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα ή να προβληματιστείτε σχετικά με την εκπαίδευσή σας στο συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, εάν είστε personal trainer και ερευνάτε την απόκτηση μυϊκής δύναμης, να γράψετε ένα σύντομο άρθρο σχετικά με αυτό. Όσο πιο πολύ γράφετε για ένα θέμα, τόσο καλύτερα θα το μάθετε. Έτσι κι αλλιώς, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε κάτι είναι να το διδάξετε!

Υπάρχουν δύο τύποι fitness bloggers: οι καινοτόμοι και οι επεξηγηματικοί. Καινοτόμος είναι κάποιος που εφευρίσκει κάτι καινούριο σχετικά με τη γυμναστική, π.χ. ένα νέο τρόπο άσκησης. Εάν δεν είστε ακαδημαϊκός ή ερευνητής, τότε πιθανότατα δεν είστε αυτό... Επεξηγηματικός (ή simplifier στη γλώσσα των fitness bloggers) είναι κάποιος που παίρνει σύνθετες πληροφορίες και τις καθιστά πιο προσιτές. Η πλειοψηφία των επιτυχημένων bloggers είναι simplifiers. Τα πιο δημοφιλή blogs είναι σχεδόν αποκλειστικά επεξηγηματικά.

Σαν simplifier μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε τη συγγραφή άρθρων αλλά, εναλλακτικά, να ανεβάζετε βίντεο με ασκήσεις στο blog σας και στο κανάλι σας στο YouTube. Αυτό ονομάζεται Vlog και είναι στην ουσία μία ιστοσελίδα τύπου blog στην οποία οι δημοσιεύσεις δε γίνονται υπό μορφή άρθρων, αλλά υπό μορφή βίντεο. Οι πιο επιτυχημένοι fitness bloggers έχουν vlog, δηλαδή ανεβάζουν βίντεο στο vlog τους και λέγονται vloggers!

Η πρώτη σημαντική εκτίμησή σας είναι ποιο είναι το κοινό σας. Οι περισσότεροι bloggers ξεκινούν συνήθως προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν άλλους bloggers που ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Λάθος! Σκοπός ενός blog είναι να απευθυνθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο του blog και δεν είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι σε ότι αφορά τη γυμναστική. Πιο απλά, δε θέλετε να σας διαβάζουν γυμναστές ή personal trainers, θέλετε να σας διαβάζουν απλός κόσμος που θέλει να γυμναστεί!

Πώς να γίνετε fitness bloggers

Αν, για παράδειγμα, γράψετε ένα άρθρο για τις top 5 συμβουλές άσκησης για απώλεια βάρους τότε αυτό αποτελεί μια πολύτιμη πληροφορία. Μπορεί να μην είναι κάτι νέο σε άλλους personal trainers αλλά είναι σημαντικές πληροφορίες για κάποιον που δεν έχει επαφή με το fitness. Με την ανταλλαγή άρθρων όπως αυτό, οι  υποψήφιοι πελάτες που μπορεί να χρειάζονται έναν εκπαιδευτή στο μέλλον θα θυμούνται το άρθρο σας και θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου fitness blog.

Βήμα 1: Προσδιορίστε το στόχο του blog σας. Ο στόχος σας μπορεί να είναι να μοιραστείτε πληροφορίες, να δημιουργήσετε μια online κοινότητα  με ανθρώπους που ασχολούνται με το γυμναστήριο, να αποκτήσετε νέους πελάτες ή / και να πωλήσετε ένα προϊόν. Εντοπίζοντας το στόχο σας από την αρχή θα μπορέσετε να καταλήξετε στο σωστό ύφος και τη μορφή του blog σας.

Βήμα 2: Αποσαφηνίστε το σκοπό του blog σας. Ένα blog γυμναστικής μπορεί να επικεντρωθεί ειδικά σε ένα σημείο εκγύμνασης, π.χ. στην τόνωση των κοιλιακών μυών, ή να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής ανάπτυξης, την καρδιαγγειακή άσκηση, τη δίαιτα και τη διατροφή. Επίσης, μπορείτε να αποφασίσετε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στη yoga ή στο pilates ή στο crossfit ή στο personal training. Αποφασίστε ποια θέματα θα καλύψετε.

Βήμα 3: Εντοπίστε το κοινό του blog σας. Σκεφτείτε το blogging σαν μια συζήτηση με ανθρώπους, μόνο που γίνεται σε γραπτή μορφή. Καθορίστε εάν οι αναγνώστες σας θα είναι οι μαθητές της γιόγκα σας, οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος, ηλικιωμένοι ή ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο.

Βήμα 4: Επιλέξτε τον κατάλληλο τίτλο για το blog σας. Λάβετε υπόψη σας το κοινό-στόχο σας κατά την ονομασία του blog σας. Ένας τίτλος που είναι μια ακριβής περιγραφή του περιεχομένου του blog μπορεί να είναι χρήσιμος στο να οδηγεί τους αναγνώστες στο blog σας σε μια αναζήτηση στο Internet.

Βήμα 5: Αυξήστε την αξιοπιστία σας. Συστηθείτε στους αναγνώστες σας γράφοντας για το υπόβαθρό σας, είτε σε μια σελίδα "About Me" στο τέλος κάθε άρθρου του blog ή στην αρχική σελίδα του blog σας. Συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με τη σχέση σας με τη γυμναστική, το fitness background σας, τα πτυχία και την εργασιακή εμπειρία σας και άλλες πληροφορίες που αναδεικνύουν την εμπειρία σας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα του blog σας.

Βήμα 6: Επιλέξτε ένα θέμα για κάθε άρθρο του blog σας. Φροντίστε το θέμα που θα επιλέξετε να μπορεί να καλυφθεί σε 500 έως 1.000 λέξεις. Μεγαλύτερο κείμενο θα είναι δύσκολο να διαβαστεί στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Βήμα 7: Επιλέξτε προσεκτικά τον τίτλο κάθε άρθρου του blog σας. Γράψτε ένα ελκυστικό τίτλο που αποτελεί σαφή απεικόνιση του τι οι αναγνώστες μπορούν να αναμένουν από την ανάγνωση της άρθρου σας.

Βήμα 8: Γράψτε μια εισαγωγή για το άρθρο σας. Κινήστε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας από την αρχή. Θέστε μια ερώτηση που μπορεί να θέλουν να απαντηθεί. Εξηγήστε τι θα μοιραστείτε με τη μορφή συμβουλών, προτάσεων ή προσωπικών εμπειριών.

Βήμα 9: Δώστε χαρακτήρα στο άρθρο σας. Μοιραστείτε τις πληροφορίες σας σε μια εύκολη στην κατανόηση μορφή. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες ή βίντεο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε τα δικά σας βίντεο με μια σειρά ασκήσεων για ενίσχυση των κοιλιακών μυών ή να ενσωματώσετε ένα βίντεο από το YouTube που να εξηγεί τις ασκήσεις. Χρησιμοποιήστε λίστες και υπότιτλους. Όταν μοιράζεστε μεγάλες ποσότητες πληροφοριών ή βήματα, χρησιμοποιήστε λίστες για να καθοδηγήσετε την προσοχή των αναγνωστών.

Βήμα 10: Συνοψίστε τις πληροφορίες σας στο τέλος του άρθρου. Συνοψίστε το κύριο θέμα του άρθρου σας σε 2 ή 3 προτάσεις στο τέλος. Προσκαλέστε τους αναγνώστες να υποβάλουν σχόλια ή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αν έχουν απορίες. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε εικονίδια για να μπορούν να μοιραστούν το άρθρο σας με τους φίλους τους στα social media.

Βήμα 11: Απαντήστε στα σχόλια των αναγνωστών σας. Η δημιουργία ενός fitness blog απαιτεί προσπάθεια και αλληλεπίδραση από την πλευρά σας. Για να δημιουργήσετε συνεχές ενδιαφέρον για το blog σας, απαντήστε σε ερωτήσεις των αναγνωστών σας.

Extra Tip: Εάν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε ένα fitness blog, διαλέξτε την κατάλληλη εποχή, δηλαδή εποχή που ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του. Τέτοιες εποχές είναι: μετά από γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) που θέλουμε να χάσουμε τα – γνωστά – κιλά των εορτών και πριν το καλοκαίρι για να βγούμε στις παραλίες! Και να ανεβάζετε νέα άρθρα τις Δεύτερες - «από Δευτέρα δίαιτα»!

Πώς να γίνετε fitness bloggers

Δείτε μια λίστα με τα Top 20 καλύτερα fitness blogs, όπως παρουσιάστηκαν από το Shape, για να πάρετε ιδέες!

http://www.shape.com/fitness/shape-best-blogger-awards-top-20-blogs-fitness-junkies

Η δημιουργία του blog είναι δωρεάν και η διαδικασία εγκατάστασης είναι σχετικά απλή. Μπορείτε να χρήσιμοποιήσετε το Blogger ή το Wordpress. Σε περίπτωση που χρειαστείτε τη βοήθειά μου για να εγκαταστήσετε το blog σας, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μου στο angie@agkous.gr !

 

Angie Kousiniori
Από την Άτζυ Κουσινιώρη

Μου αρέσει το web design, η HTML/CSS, η PHP, να σχεδιάζω στο Photoshop και να ασχολούμαι με τα social media και το internet marketing. Μείνετε συντονισμένοι! Ακολουθήστε με: Facebook / Pinterest / Google+.


Σου άρεσε το άρθρο; Γράψου στο newsletter για να μαθαίνεις περισσότερα!


VIB Planner
VIB Planner


FACEBOOK


Facebook Posts

INSTAGRAM
Instagram

Instagram Photos

TWITTER

My Tweets

PINTEREST

My Pins


Buy me a coffee

'Ετοιμοι για νέα projects; Επικοινωνήστε μαζί μου!

Ας Επικοινωνήσουμε

Δέχομαι συνεχώς προτάσεις για νέα projects. Μην χάνετε ώρα, ανυπομονώ να συνεργαστούμε!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
EMAIL Ή CHAT
GET SOCIAL