Το Google Analytics είναι μια δωρεάν υπηρεσία ανάλυσης της ιστοσελίδας που προσφέρεται από την Google που παρακολουθεί και δημιουργεί αναφορές σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία ανάλυσης ιστοσελίδας στον κόσμο.

Το Google Analytics 4 (GA4) είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του Google Analytics, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020. Έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο επικεντρωμένη στον χρήστη, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) για να εντοπίζει αυτόματα τάσεις και μοτίβα στα δεδομένα σας και να παρέχει πληροφορίες και προτάσεις για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ της επιχείρησής σας.

Τι Καινούργιο Προσφέρει Το Google Analytics 4 (GA4);

 

Το Google Analytics 4 (GA4) προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες και επιλογές που δεν ήταν διαθέσιμες σε προηγούμενες εκδόσεις του Google Analytics:

Δεδομένα με επίκεντρο τον χρήστη: Το GA4 παρακολουθεί δεδομένα σε επίπεδο χρήστη και όχι σε επίπεδο περιόδου σύνδεσης, επιτρέποντάς σας να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των συμπεριφορών και των προτιμήσεων των πελατών σας.

Ενσωματωμένο machine learning: Το GA4 χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να προσδιορίζει αυτόματα τις τάσεις και τα μοτίβα στα δεδομένα σας και να παρέχει πληροφορίες και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ της επιχείρησής σας.

Προηγμένη παρακολούθηση συμβάντων(events): Το GA4 σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε ένα ευρύ φάσμα συμβάντων, όπως κλικ, υποβολές φορμών, αναπαραγωγή βίντεο, αγορές, και να τα χρησιμοποιείτε για να κατανοήσετε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας.

Ενισχυμένο απόρρητο και ασφάλεια δεδομένων: Το GA4 περιλαμβάνει βελτιωμένα μέτρα απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων, όπως απόκρυψη δεδομένων και δειγματοληψία δεδομένων, για να συμβάλει στην προστασία των δεδομένων χρήστη και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς απορρήτου δεδομένων.

Βελτιωμένη ενοποίηση με άλλα προϊόντα Google: Το GA4 προσφέρει βελτιωμένη ενοποίηση με άλλα προϊόντα Google, όπως το Google Ads, το Google BigQuery και το Google Optimize, επιτρέποντάς σας να έχετε εύκολη πρόσβαση και να αναλύετε δεδομένα από πολλές πηγές.

Νέες δυνατότητες αναφορών(reports): Το GA4 περιλαμβάνει νέες δυνατότητες αναφορών, όπως αναφορές σε πραγματικό χρόνο και οι αναφορές για traffic από πολλαπλές πηγές (search results, ads, κ.α.), που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και προβολή για την απόδοση του μάρκετινγκ και της επιχείρησής σας.

Πώς Μπορείτε Να Αξιοποιήσετε Τα Εμπορικά Δεδομένα Από Το Google Analytics 4 (GA4)?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αξιοποιήσετε εμπορικά δεδομένα με το Google Analytics 4 (GA4):

1. Εισαγωγή δεδομένων από άλλες πηγές: Το GA4 σάς επιτρέπει να εισάγετε δεδομένα από άλλες πηγές, όπως συστήματα CRM ή πλατφόρμες διαφημίσεων. Αυτό θα σας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων σας και θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις των πελατών σας.

2. Χρήση προσαρμοσμένων ιδιοτήτων και μετρήσεων: Οι προσαρμοσμένες ιδιότητες και μετρήσεις σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε συγκεκριμένα σημεία δεδομένων που δεν παρακολουθούνται από προεπιλογή στο GA4. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες ιδιότητες για την παρακολούθηση κατηγοριών προϊόντων ή δημογραφικών στοιχείων πελατών και προσαρμοσμένες μετρήσεις για την παρακολούθηση εσόδων ή μέσης αξίας παραγγελίας.

3. Χρήση της σουίτας Google Analytics 360: Η σουίτα Google Analytics 360 περιλαμβάνει μια σειρά προηγμένων εργαλείων και λύσεων αναλυτικών στοιχείων, όπως το Google Optimize και το Google Attribution, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τα εμπορικά σας δεδομένα για να βελτιώσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ και τις επιχειρήσεις σας.