ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

To SEO ή Search Engine Optimization είναι ένα μέσο για να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν κάτι συγκεκριμένο σε εικόνες, άρθρα, ιστοσελίδες και γενικά σε ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο. Για να καταλάβεις πώς μπορεί το SEO να το κάνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσεις πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης.

Πώς ακριβώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης;

Όλα ξεκινούν με τα αυτοματοποιημένα bots αναζήτησης.
Αυτό που κάνουν είναι να ανιχνεύσουv το web, να ακολουθήσουν τις συνδέσεις και στη συνέχεια να τις εντοπίσουν στις βάσεις δεδομένων τους. Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται μια λίστα αποτελεσμάτων με βάση τη σχετικότητα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια μηχανή αναζήτησης.

Τώρα, κάθε ηλεκτρονική σελίδα θα παρακολουθείται από αυτά τα bots αναζήτησης για να εντοπίσουν νέο περιεχόμενο, δίνοντας προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που έχουν το κατάλληλο SEO και δομή, καθώς και καλό περιεχόμενο. Απλά σκεφτείτε το σύνολο του παγκόσμιου ιστού ως ένα τεράστιο βιβλίο γεμάτο με εκατομμύρια σελίδες και ότι τα αυτοματοποιημένα bots αναζήτησης είναι υπεύθυνα για την ευρετηρίαση ολόκληρου του περιεχόμενου τους και όσο καλύτερη είναι η δομή της σελίδας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχει συμπεριληφθεί στο ευρετήριο.
Ενώ μπορεί να ακούγεται απλό, το περίπλοκο μέρος ξεκινά με τους περιορισμούς των μηχανών αναζήτησης και των αυτοματοποιημένων bots τους. Προφανώς, δεν μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τα πάντα.

Τα αυτοματοποιημένα bots συνήθως δε βρίσκουν ιστοσελίδες με φτωχή δομή, κατεστραμμένες συνδέσεις, κακό περιεχόμενο και εκείνες που δεν έχουν καμία απολύτως βελτιστοποίηση.
Εδώ έρχεται η βελτιστοποίηση SEO και γιατί είναι σημαντική.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές SEO που μπορούν να εφαρμοστούν μέσα στην ιστοσελίδα σας κατά την κατασκευή της. Συνήθως, οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται από κάποιον που έχει γνώσεις προγραμματισμού ιστοσελίδων.

Σε κάθε ιστοσελίδα και eshop που κατασκευάζω, εφαρμόζω όλες τις τεχνικές on-page seo!