Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ

Με τις υπηρεσίες γραμματειακής βοήθειας βοηθάω μια επιχείρηση να “τρέξει” τις ενέργειες Internet Marketing που πραγματοποιεί, χωρίς να απαιτείται η φυσική μου παρουσία στην εταιρία. To Internet Marketing μπορεί να αφορά μια ενέργεια (π.χ. συγγραφή άρθρων για το blog της εταιρίας) ή ένα σύνολο από ενέργειες (π.χ. άρθρα στο blog, διαχείριση των social media, αποστολή και απάντηση σε emails και σχόλια πελατών κτλ.). Υπάρχουν πολλές μορφές βοήθειας που μπορεί να παρέχει κάποιος σε μια εταιρία χωρίς να βρίσκεται στα γραφεία της, ωστόσο, εγώ εστιάζω στη βοήθεια σε ό,τι σχετίζεται με το Internet!

Ποιες υπηρεσίες παρέχω σαν Virtual Assistant;

01. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA Εάν νιώθεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά social media και σου φαίνεται δύσκολο να τα χειριστείς, τότε μπορώ να σε βοηθήσω και να χειρίζομαι όλους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σου στα social media, από το ανέβασμα συχνών posts, την απάντηση σε σχόλια, τη δημιουργία διαφημίσεων και γενικά την αλληλεπίδραση με το κοινό στο οποίο απευθύνεται η επιχείρηση σου.

02. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Μπορεί να έχεις ήδη μια ανανεωμένη ιστοσελίδα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσες! Χρειάζεται να παίρνεις τακτικά αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας σου, να κάνεις τις απαιτούμενες ενημερώσεις ασφαλείας του CMS, να προσθέτεις νέα γραφικά ανάλογα με τις νέες υπηρεσίες και προσφορές σου, να ανεβάζεις νέες φωτογραφίες, να προσθέτεις νέα προϊόντα κτλ.

03. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΩΝ ΓΙΑ BLOG Το blog είναι απαραίτητο κομμάτι κάθε επιτυχημένης επιχείρησης (Διαβάστε Γιατί). Η συντήρηση ενός blog απαιτεί αρκετό χρόνο, δεδομένου ότι πρέπει να ανεβαίνουν τουλάχιστον 2 άρθρα το μήνα για να έχει νόημα ένα blog. Ακόμα κι αν καταφέρνεις να γράφεις τα δικά σου άρθρα, ίσως χρειαστείς βοήθεια με τη βελτίωση του κειμένου για να ικανοποιεί τις Τεχνικές SEO (και την εμφάνιση της ιστοσελίδας σου σε ψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης). Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να γράφεις νέα άρθρα, μπορώ να σε βοηθήσω είτε γράφοντας νέα άρθρα για το blog σου, είτε ανεβάζοντας άρθρα με σχετικό περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους, αναφέροντας πάντα την πηγή!

04. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της βοήθειας είναι τα γραμματειακά θέματα που απαιτούν χρόνο αλλά είναι πολύ σημαντικά για μια εταιρία, γιατί αφορούν τους πελάτες της! Μπορώ να σε βοηθήσω στέλνοντας follow up emails σε πελάτες για να τους ρωτήσω τη γνώμη τους για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που τους παρείχε η επιχείρηση σου, στέλνοντας emails με προσφορές και νέα προϊόντα, απαντώντας σε σχόλια πελατών, απαντώντας σε emails πελατών για απορίες ή συνεργασία κτλ.

05. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ & ΟΔΗΓΟΙ Μερικές ιδέες στις οποίες θα μπορούσα να σε βοηθήσω είναι:
– Να δημιουργήσω βασικά reports, μηνιαία ή εβδομαδιαία, για την πορεία των υπηρεσιών ή των πωλήσεων σου.
– Να δημιουργήσω σχεδιαγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε meetings με πελάτες.
– Να δημιουργήσω excel αρχεία όπου θα καταγράφεις όλους τους πελάτες/προμηθευτές σου.
– Να δημιουργήσω παρουσιάσεις στο PowerPoint για τις υπηρεσίες σου που μπορείς να στέλνεις σε υποψήφιους πελάτες.
– Να δημιουργήσω ένα έγγραφο που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν πρότυπο για να στείλεις μια οικονομική προσφορά σε έναν υποψήφιο πελάτη.
– Να δημιουργήσω επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια ή προσκλήσεις που θα χρησιμοποιήσεις για να καλέσεις τους πελάτες σου σε μια εκδήλωση που οργανώνεις.