AgKous

the blog.
Πώς να συστήνεσαι καλύτερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή blogger


Πώς να συστήνεσαι καλύτερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή blogger

Φαντάσου ότι γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, είτε σε επαγγελματική συνάντηση είτε σε φιλική. Συστήνεστε, συζητάτε για λίγο και μετά έρχεται η ερώτηση…

«Λοιπόν, με τι ασχολείσαι;»

Όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, blogger ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, η ερώτηση αυτή ίσως είναι δύσκολο να απαντηθεί με απλό και περιεκτικό τρόπο. Προσωπικά, κάθε φορά που πρέπει να απαντήσω σε παρόμοια ερώτηση, σκέφτομαι αρκετά για να πω κάτι που θα περιγράψει ακριβώς αυτό που κάνω χωρίς να μειώσω την αξία του αλλά και χωρίς να μιλάω και να εξηγώ 3 λεπτά!

«Έχω ένα blog.» - blog; Τι blog;

«Δουλεύω μόνη μου και φτιάχνω ιστοσελίδες.» - ναι, μόνο που αυτό είναι το ¼ από όσα κάνω..

Εν τω μεταξύ, είτε θα σε κοιτάει χωρίς να καταλαβαίνει (τι να είναι άραγε αυτό το blog…;) ή ακόμα χειρότερα να θεωρήσει ότι απλά αυτό δεν είναι δουλειά, είναι χόμπι! Αν δεν κάνεις μια δουλειά που ο κόσμος καταλαβαίνει, ας πούμε δασκάλα ή υδραυλικός, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχουν ιδέα τι στο καλό είναι αυτό που κάνεις.

Μην απελπίζεσαι! Θα σου παρουσιάσω μια στρατηγική – που έχω χρησιμοποιήσει και δουλεύει 100% - για να συστήνεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή blogger και να κάνεις μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΣΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Η BLOGGER.

Εστίασε περισσότερο στην αξία που παρέχεις παρά στον τίτλο που έχεις δώσει στον εαυτό σου.

Δοκίμασε το εξής:

Αντί να πεις ότι είσαι π.χ. fashion blogger, πες «Έχω μια online ιστοσελίδα που στοχεύει στο να εμπνεύσει νέες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους μέσα από τη μόδα.»

Αντί να πεις ότι είσαι π.χ. ελεύθερος επαγγελματίας που φτιάχνει ιστοσελίδες, πες «Βοηθάω μικρές επιχειρήσεις να χτίσουν μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδας, social media και συμβουλευτικών υπηρεσιών». (BINGO!)

Αντί να πεις ότι π.χ. φτιάχνεις χειροποίητα κοσμήματα και τα πουλάς μέσω Instagram, πες «Έχω μια επιχείρηση χειροποίητων κοσμημάτων που στηρίζει το περιβάλλον. Χρησιμοποιώ μόνο ανακυκλώσιμα υλικά στα κοσμήματα μου».

Βλέπεις τη διαφορά;

Το κλειδί είναι να εστιάσεις σε αυτό που σε ξεχωρίζει και πώς η επιχείρηση σου προσθέτει αξία στους ανθρώπους που απευθύνεται.

Αυτό δε θα βοηθήσει απλά στο να σε θυμούνται οι νέοι σου φίλοι και συνεργάτες, αλλά θα δώσει το έναυσμα να ξεκινήσει μια βαθύτερη συζήτηση για το αντικείμενο σου και να σου δώσει την ευκαιρία να επεκταθείς περισσότερο και να εξηγήσεις τι είναι αυτό που κάνεις.

Επιπλέον, βεβαιώσου ότι η φράση που θα χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις τη δουλειά σου περιέχει λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος.

Αν δεν είσαι σε κάποια συνάντηση bloggers που ο κόσμος ξέρει π.χ. για το WordPress, μην ξεκινήσεις και πεις ότι είσαι ειδικός στο WordPress. Απλά δε θα το καταλάβουν. Θα τελειώσει η συζήτηση. Εστιάσου σε τρόπους που μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά σου ξεκάθαρα και με τρόπο κατανοητό στο μέσο άνθρωπο.

Σκέψου! Διάβασες τα παραδείγματα παραπάνω και κατάλαβες περίπου τι πρέπει να κάνεις. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Σε συμβουλεύω να αφιερώσεις λίγο χρόνο (τώρα!) και να γράψεις αυτήν τη φράση. Γράψε κάτι που να το εννοείς! Έπειτα, αφιέρωσε μερικά λεπτά και πες αυτήν τη φράση δυνατά. Πες το πολλές φορές μέχρι να σου βγει φυσικά. Όσο πιο πολύ εξασκηθείς, τόσο πιο φυσικό και αποτελεσματικό θα γίνει. Και όταν σε ρωτήσει κάποιος με τι ασχολείσαι, αυτήν τη φορά θα είσαι έτοιμος!

Συμπερασματικά, αυτά που πρέπει να κάνεις για να συστήνεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή blogger είναι τα εξής:

1. Βρες την αξία που παρέχεις σε άλλους ανθρώπους. Τι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει. Πώς βοηθάς τους άλλους; Σε ποιον απευθύνεσαι; Φτιάξε μια λίστα.

2. Τώρα, φτιάξε μερικές προτάσεις με τις απαντήσεις που έδωσες στο προηγούμενο βήμα. Αυτή θα είναι η “φράση” σου. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς λέξεις που χρησιμοποιεί ένας μέσος άνθρωπος, ειδικά εάν ασχολείσαι με ένα πεδίο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό.

3. Τέλος, κάνε εξάσκηση! Πες δυνατά τη φράση που έγραψες και μετά συνέχισε να κάνεις εξάσκηση για ένα λεπτό κάθε μέρα μέχρι να ακουστεί φυσικά.

Πώς να συστήνεσαι καλύτερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή blogger

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη φράση σου! Μοιράσου τη μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

Angie Kousiniori
Από την Άτζυ Κουσινιώρη

Μου αρέσει το web design, η HTML/CSS, η PHP, να σχεδιάζω στο Photoshop και να ασχολούμαι με τα social media και το internet marketing. Μείνετε συντονισμένοι! Ακολουθήστε με: Facebook / Pinterest / Google+.


Σου άρεσε το άρθρο; Γράψου στο newsletter για να μαθαίνεις περισσότερα!


VIB Planner
VIB Planner


FACEBOOK


Facebook Posts

INSTAGRAM
Instagram

Instagram Photos

TWITTER

My Tweets

PINTEREST

My Pins


Buy me a coffee

'Ετοιμοι για νέα projects; Επικοινωνήστε μαζί μου!

Ας Επικοινωνήσουμε

Δέχομαι συνεχώς προτάσεις για νέα projects. Μην χάνετε ώρα, ανυπομονώ να συνεργαστούμε!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
EMAIL Ή CHAT
GET SOCIAL